κάντε κλικ στη φωτογραφία
για περισσότερες εικόνες και μεγέθυνση
 
     
  Χάρη στην ενσωματωμένη ειδική προστασία τύπου Mercedes-Benz Guard, στην S-Class είναι στην ιδανική θέση να αντιμετωπίσει ακραίες καταστάσεις. Για να επιτευχθεί αυτό, όλα τα επιμέρους στοιχεία ασφαλείας, όπως τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου, το σύστημα πέδησης, η ανάρτηση, έχουν τροποποιηθεί ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις που δημιουργούνται από το επιπλέον βάρος μίας S-Guard. Είναι αυτονόητο βέβαια, ότι κάθε Mercedes-Benz S-Guard προσφέρει τα ίδια επίπεδα πολυτέλειας που έχετε συνηθίσει από μία S-Class.

Η εργοστασιακά θωρακισμένη  S 600 Guard
Ο κλωβός επιβατών της S 600 έχει επανασχεδιαστεί εκ βαθέων και έχει ενισχυθεί με άκρως αποτελεσματικά προστατευτικά στοιχεία – ιδιαίτερα στα σημεία αυτά που επακόλουθα δεν είναι πλέον προσβάσιμα. Από το εσωτερικό του αυτοκινήτου, μέχρι το εξωτερικό κέλυφος του αμαξώματος, ένα πλήθος στοιχείων ασφαλείας έχουν συνδυαστεί για να σχηματίσουν ένα σύστημα προστασίας με κορυφαία χαρακτηριστικά αποτελεσματικότητας. Δυσδιάκριτη από το εξωτερικό, αυτή η εκπληκτική δομή ασφαλείας τοποθετείται στο εργοστάσιο και περιλαμβάνει χάλυβα, αραμίδιο (kevlar) και κρύσταλλο ειδικής σύνθεσης.

Κομψότητα στην ασφαλέστερη εκδοχή της
Εξωτερικά, S-Class. Εσωτερικά, S-Guard: ειδική προστασία που δεν θα μπορούσε να συνδυαστεί με περισσότερη κλάση. Στο εσωτερικό της S-Guard απολαμβάνετε όλες τις ανέσεις της S-Class: την εξαιρετική άνεση, τη γνωστή ευρυχωρία, όλες τις πολυτελείς λεπτομέρειες – και παράλληλα την αίσθηση σιγουριάς που δημιουργεί η κορυφαία ειδική προστασία.

Ένας κινητήρας V12 biturbo με απόδοση ισχύος 518 hp και μέγιστη ροπή στρέψης 830 Nm δεν εξασφαλίζει μόνο εκπληκτική άνεση στην S600 Guard. Έχει και αρκετά αποθέματα ισχύος για να σας βοηθήσει να ξεφύγετε από κάποιο κίνδυνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Οι εκτεταμένες τροποποιήσεις στο πλαίσιο, την ανάρτηση και το σύστημα πέδησης αντισταθμίζουν το επιπλέον βάρος που αγγίζει τον 1,5 τόνο.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
 

Μοντέλο S-Guard S 600
Επίπεδο θωράκισης Ύψιστη προστασία Β6/Β7
Αρ. κυλίνδρων/διάταξη 12/V
Κυβισμός (cc) 5.513
Απόδοση ισχύος (hp σε rpm)[1] 517/5.000
Μέγιστη ροπή στρέψης
(Nm σε rpm)[1]
830/1.800-3.500
Τελική ταχύτητα,
ενδεικτικά (km/h)
210[2]
Ελαστικά Michelin PAX 245-700 R470 AC
Καύσιμο Super Plus αμόλυβδη
Χωρητικότητα δεξαμενής
καυσίμων (l) με ρεζέρβα, ενδεικτικά
90/11
Μικτό βάρος οχήματος παραγωγής (kg)[3] 2.210
Μικτό βάρος με ύψιστη προστασία (kg)[3] 3.735
Μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος GVW (kg) 4.200

[1] Στοιχεία σύμφωνα με την ισχύουσα έκδοση της Οδηγίας 80/1269/ΕE.
[2] Τελική ταχύτητα, περιορισμένη λόγω ελαστικών.
[3] Μετρήσεις σύμφωνα με την Οδηγία 92/21/ΕE, έκδοση 95/48/ΕE (μικτό βάρος με πληρότητα δεξαμενής καυσίμων 90%, οδηγό βάρους 68 kg και αποσκευές βάρους 7 kg) για οχήματα βασικής έκδοσης. Ο προαιρετικός εξοπλισμός και τα αξεσουάρ γενικά αυξάνουν αυτές τις μετρήσεις και μειώνουν αντίστοιχα το ωφέλιμο φορτίο.
 
 
created by clevermedia.gr