Η επιτυχία, ο πλούτος, η δόξα φέρνουν συχνά ζήλια και φθόνο. 'Ανθρωποι που βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, εκτίθενται σε διάφορους κινδύνους. Ένα θωρακισμένο αυτοκίνητο μπορεί να τους εξασφαλίσει σιγουριά και ασφάλεια τουλάχιστον σε ότι αφορά την μετακίνησή τους.

Σήμερα υπάρχουν διάφοροι κατασκευαστές αυστηρά εργοστασιακών θωρακισμένων αυτοκινήτων. Οι κυριότερες εταιρίες που συνεργαζόμαστε είναι η BMW, η Mercedes-Benz και η Land Rover χωρίς βέβαια να παραβλέπουμε και την AUDI . Κάθε μία από αυτές κατασκευάζουν τουλάχιστον δύο μοντέλα με διάφορες παραλλαγές και έξτρα επιλογές στον εξοπλισμό τους. Η θωράκισή τους γίνεται εξ ολοκλήρου στο εργοστάσιο παραγωγής προκειμένου να εξασφαλίζεται η αδιάλειπτη και καθημερινή χρήση τους σε αντίθεση με αυτοκίνητα που θωρακίζονται εκ των υστέρων.

Τα επίπεδα θωράκισης που πιστοποιούνται από τον αρμόδιο φορέα σε αυτή τη φάση είναι τρία, το Β4 , το Β6 και το B6/B7 (Κάθε χώρα ορισμένες φορές ενδέχεται να χρησιμοποιεί όρους όπως VR  κ.τ.λ.). Κάθε επίπεδο έχει τις δικές του προδιαγραφές ασφαλείας που πιστοποιούν ότι το αυτοκίνητο είναι αδιάτρητο από φορητά και στρατιωτικά όπλα, εκρηκτικά κ.λπ.

Χαρακτηριστικό των θωρακισμένων αυτοκινήτων είναι ότι η θωράκιση δεν ξεχωρίζει σε σχέση με ένα αντίστοιχο συμβατικό μοντέλο. Ωστόσο υπάρχει ένα σύνολο χαρακτηριστικών που μετατρέπουν το εσωτερικό του αυτοκινήτου σε «απρόσβλητο» κάστρο. Οι μετατροπές αυτές γίνονται στα αντίστοιχα εργοστάσια, τα οποία καλύπτουν τα θωρακισμένα αυτοκίνητα με εγγύηση.

Τα συμβατικά μοντέλα που διατίθενται στην αγορά είναι πολυτελείας με πολλές ανέσεις. Στα θωρακισμένα ωστόσο, δίνεται στον πελάτη η δυνατότητα να επέμβει και να προσθέσει παραπάνω εξοπλισμό, ώστε να κατασκευαστεί το αυτοκίνητο στα μέτρα του.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την θωράκιση των αυτοκινήτων είναι κορυφαίας ποιότητας και έχουν αντοχή σε μηχανικά και βαλιστικά φορτία.  Χάλυβας, κρύσταλλα, κέβλαρ και πλέγματα από αραμίδιο είναι μερικά από τα υλικά. Περιοχές όπως είναι τα πλαίσια των παραθύρων και των θυρών, το δάπεδο και το ρεζερβουάρ βενζίνης αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη προσοχή για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των θωρακισμένων.

Το βάρος ενός θωρακισμένου αυτοκινήτου είναι πολύ μεγαλύτερο από ένα συμβατικό. Το επιπλέον αυτό βάρος αντισταθμίζεται με ισχυρότερους κινητήρες και ειδικά προσαρμοσμένες αναρτήσεις και φρένα.

Εκτός από τα παραπάνω, ένα θωρακισμένο αυτοκίνητο παρέχει δυνατότητα κίνησης ακόμα και αν τα ελαστικά του είναι κατεστραμμένα. Για τον σκοπό αυτό είναι εξοπλισμένα με ελαστικά τύπου “run flat”, που λειτουργούν ακόμα και ξεφούσκωτα.

Τέλος, κάθε μία από τις παραπάνω εταιρίες, παρέχει δυνατότητα ειδικής εκπαίδευσης για την οδήγηση των θωρακισμένων μοντέλων, ώστε ο οδηγός να μπορεί να ελέγξει το όχημα σε κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

created by clevermedia.gr